CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

Monday, May 16, 2011

HSG Appoinment

Pagi tadi dah g klinik, bgtau nurse yang saya nk buat HSG test bulan ni.So, dia kata nnt dia buat appoinment with Xray dept tu dan dia akan call saya balik.

Baru sekejap tadi dia call..HSG test is on the 25th of this month at 11 o'clock. That's mean right after I come back from Singapore and on the day mama, ayah, effa and iman go to Vietnam for their holiday.

Hope everything will go well. can't wait for 25th !!!

5 comments:

eima+eddy said...

buatla..insyaALLAH everything will be ok..tak sakit pun cuma rasa cramp skit macam senggugut...pastu dah ok..

AiniQMY said...

ape itu HSG wahai BFF?

one BABY-step at a time said...

eima : ooo yeke..ramai jugak yg cakap x selesa & cramp sikit. Harap2 smua ok.

Aini : kamu google sekarang !! jgn malas

jayfarhana said...

emy! aku dpt bc msg ko kat email aku je tp xleh reply la plak fb dah kene blokk..aku rase aku dah citer kat ko je HSG tu mcm mana, cube ko bace blk msg2 aku yg lepas kat fb tu..
but for everyone's info, HSG (name pjg susah nak sebut..hystero something2)is a procedure to check blockage on fallopian tubes.
dont worry emy, everything will be fine. yg penting HSG mesti kena buat, kalau tak, mane tau sbb ko susah pregnant tu kerane tube sumbat, then kalau ko still continue makan clomid or watever without knowing ur tubes are fine or not, then its for nothing. sbb nothing will happen if u have blockage on ur tubes. so better go for it! :D insyallah takde ape, sakit tu skejap je n takde lah sakit sgt. dia mcm period cramps je. kalau xde blockage, chances utk get pregnant is higher sbb dye yg dia inject tu akan bukak jalan utk sperms mudah nak lalu :D wishing u good luck! ;)

one BABY-step at a time said...

mmg ko ade cakap.ak nk tanya personally ape perasaan ko.sakit ke tak. selesa ke tak? ape yg patut ak buat sebelum selepas benda alah tu. ok lah dah tau dah lah kalu gitu

Post a Comment