CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

Sunday, May 15, 2011

failed.....again *sigh*

Period Hari ni dan seperti kebiasaan lah, menangis sampai tertonggeng tonggeng sampai BP pun trun. Dah kena makan ubat Low BP dan tido tak sedar diri dari pukul 4 ptg sampai lah kul 8 mlm tadi.Esok saya nak cuti, sape tak kasi saya cuti...haiyakkkk!!! saya keluarkan bola bola api dr tangan saya ni hah.nak?hehe :)

Esok pagi pagi nak pegi klinik isi borang for HSG test and set appoinment utk test. Kuat rasa saya mengatakan tiub saya tersumbat. Andai kata lah tiub saya tak tersumbat & doc kata tak ade cyst ke fibroid ker dan smuanya ok. Hanya satu sahaja jawapan yg tinggal : bukan masa lagi utk saya dapat anak kerana Allah SWT lebih mengetahui masa terbaik utk saya.

Lepas buat HSG test bulan ni, saya masih tak tahu hala tuju.Mungkin saya akan stop treatment dan terima keadaan ini seadanya....eh, tak mungkin saya duk diam : "emy suraya takkan berhenti selagi dia tak dapat ape dia nak"


To everybody that is still trying : never give up hope even if it means you have to cry like a baby everytime you failed.

To my Mother and family : Thank you for being so supportive all these times. Love You!!

To Hubby dearest : Even if I die and get to live life once more, there's nothing I want more than to be your wife.

5 comments:

E K A said...

alor takmo sedih2...betul kata awk Allah SWT lebih mengetahui masa terbaik utk kita.cer awk baca ni

http://nuratika-firdaus.blogspot.com/2011/05/waiting-for-miracle.html

harap dapat memberi semngat baru kepada awak

AiniQMY said...

sudah lah...pegi tido lama2...bangun, mandi dalam bath tub...relax2 dengar lagu....blow rambut... then, face the cycle all over again..and again...until one day, u get what u wish!

Love you.

AkUiStInI3 said...

kak emy...sbr la k..sy pon baru je putus harapan sbb cik P dah dtg..malas dah nak pikir..buat kita tmbh stress..tp x pikir x bermakna x brusaha kan..i can feel that we can get what we want but its just not the time yet.InsyaAllah...

one BABY-step at a time said...

eka : dah baca...tq ek.

aini : insyaallah kalu ade rezeki nnt dapatlah kot. thanks ye aini qamariah

akuistini3 : ye, kdg2 maybe kite kena rest kejap utk dapatkan balik "strenght" tu kan. insyaallah one day, we will get what ever we wish for.amin.

jayfarhana said...

emy, dont cry. sbb lagi nangis lagi hormon jahat badan ko tu akan interfere with the reproductive hormones..taktau la btol ke tak,. ive read a lot of websites said that. sbb tu aku byk tgk citer kelakar supaya aku dpt gelak selalu :P hehe..Lepas HSG ni kalau tubes semua ok, boleh try naturally dulu kot tgk mcm mana or u can ask for another cycle of clomid. kalau betol ada sumbat, then tanya doc ape yg dia advice..ape2 pun mesti think positive ;) n always tell urself that u are special and normal like other women ;)

Post a Comment