CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

Saturday, November 27, 2010

makin montel

I have been FAT my whole life, and I am okay with it!! I dont care what ppl think, I have difficulty finding clothes,but it doesn't bother me that much. I love food, esp those that contains Milk, Choclates, Cream dan semua yang seangkatan dgnnyer. Mane mane saya pegi pun, Doc bertauliah atau bukan, akan kata, part of the reason I am unable to conceive is because I am FAT.

My whole life, FATNESS never bother me, but this time, I am a bit worried. Doc Gave me Metformin to help me loose weight, but instead, I gain weight!! I am going to have to see doc again on DEC 27. Ape saya nk jawab kalau doc tanya kenapa saya tak kurus kurus! Doc kata, kalau Lemak yang cover ovari saya tak nipis, doc will have to DRILL the ovari. Sakit ke?? Sape pernah buat?

Doc ade bagi ubat DIANE 35. It is said to help me balnce my hormone. Recently, I discovered that it is a Birth control pill....terkanjatnyer masa tu!! buat ape nyer makan ubat perancang keluarga??? Rupa rupanye, ubat ni mmg pil perancang ttp dia ade dual role ; one is of course, birth control pill, the other one is for acne skin. It actually helps to regulate the hormone endrogen. Extra endrogen akan menyebabkan sesorang itu ade masaalah acne, oily skin and hair loss. So, preactically ubat ni adelah utk stabilkan hormon dlm pada masa yg sama sbgai birth control pill. So, whether I like it or not, I have to take it until the hormone is stable. If u girls are interested, u can google DIANE 35.

The fact that I am now taking Birth control pill doesn't bother me much, the side effects however is killing me. Side effects includes : Nausea (sgt la pening), abdominal pain ( x rasa sgt, tp sometimes u feel like there's something uncomfortable about ur tummy),bloating(YES sgt sgt)vomitting ( x ade la lagi),dizziness (terlalu mudah pening n rasa sgt moody) breast pain @ tenderness(sgt sakit.kalau org tersiku, kite rasa mcm nk siku kepala dia balik).Bila la saya akan stop makan ubat ni? Doc kata 2 bulan !! sgt merunsingkan!

Hari ini saya tak makan malam, susah nk jumpa hari hari yg saya tak makan malam. I have to loose weight because want to get pregnant, or even if saya kurus, ttp saya masih tak pregnant, saya boleh eliminate the gemuk factor yg selama ni menjadi salah satu punca utama saya tak pregnant. Persoalannya, boleh ke?

s a y a c u b a
janji yang sama setiap kali......

4 comments:

InaQi ResouCes said...

emy..aku cam interested 2 take Diane 35 tu jugak..kena refer Dr. gak ke?

one BABY-step at a time said...

Cube ko g pharmacy n try beli.kalau diaorg bg beli, ok la tu, kalau x ak rasa kna jmpa doc jugak kot.

Sal Abdul Rahman said...

hi emy, i jumpa ur blog thru aini qamariah's. i pon TTC jugak..let's share our experience k ;)

one BABY-step at a time said...

hi sal..
mari kite sama sama share info.

Post a Comment