CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

Sunday, October 30, 2011

second IUI

Assalamualaikum

Alhamdulillah selamat dah IUI no 2. Tggu result aje lah. 14 more days to go.

27 . 10. 11 : 2 mature egg follicle :

Kiri : 1 good follicle tapi lupa tengok masa doctor scan tu brape size dia..assuming dalam 20 mm lebih. There is also satu lagi follicle tapi x brape nampak sbb dia duk belakang yang besar tu. So, anggap ade satu follicle aje

Kanan :  Finally!! dah 3 cycle timed intercourse, 1 cycle IUI, tak pernah ade good follicle sebelah kanan... for once I thought ovary sebelah kanan tu dah tak boleh pakai. tapi Alhamdulillah, ada 1 good follicle. Yang ni saya tau dia besar mana sebab saya tengok kat screen tu. 19.4 * 19.2 mm. Tak sampai 20 mm tapi ok lah.

So, Doc suh injek ni. Previous semua guna Ovidrel. Kali ni ubah sikit


                                            ala...malas nak rotate dah.. biar macam ni aje lah.

29 . 10 .11 : 2nd IUI

Seperti biasa, hari yang stress utk hubby yang sangat tak suka "do it in a cup". tapi ape kan daya, nak anak punya pasal. Pukul 8.30 sampai kat lab. As usual kami kena tunggu sampai lab call.

Pukul 12.30 pm lagi dah terpacak kat klinik tunggu doc free then baru pegi amik sperm kat lab.

IUI at 1.30 pm. Sebelum tu dah rasa cramp..ini mesti sebab telur dah nak keluar. lepas aje keluar dari bilik doc terus balik rumah.

Pukul 5.30pm dah start sakit. Terpulas pulas atas katil. Ade kot 30 min, hilang lah. Tapi sampai sekarang bloated tak abis lagi. perut keras dah rupe ade ketumbuhan dah ni. Still rasa uncomfortable.

oh, lupa this time doc kasi ubat ni


rasanya untuk kuatkan rahim dan untuk membantu placenta sampai dia dah cukup besar untuk berpaut sendiri. Itupun kalau pregnant lah. Ubat ni makan 2 kali sehari before food. sampai lah datang period sekali lagi.

7 comments:

eyza said...

InsyaAllah.. eyza doakan awak berjaya dengan 2nd iui... eyza pun dah 2 kali buat iui tapi blom berjaya.... maybe pasni proceed 3rd iui pulak..

dreamingmummy said...

salam, semoga berjaya..saya baru jer failed iui keempat, nak proceed ivf nov ni insyaallah

Anonymous said...

emy, i doakan iui kali ni akan berhasil..

ANZ said...

saya doa kan kamu berjaya..
Amin

JayFarhana said...

insyallah Emy! oo aku tattau pregnyl dgn ovidrel lain2...pregnyl lagi tinggi dose nya ek.goodluck!

Mrs.ShiZni said...

Wah, entry yang padat!
Semoga ada berita baik lagi 14 hari!
Take EXTRA care!

one BABY-step at a time said...

kwn kwn,maaf sangat lambat reply

eyza: saya pun rasa iui kali ni x berjaya jugak. arini patut period maybe petang skit.anyway thank you. sama sama lah kite berusaha ;-)

dreaming mummy : wah, sangat tabah. harap kalu buat IVF sekali aje dah berjaya. doa saya untuk awak.

anonymous : tq dear

ANZ : terima kasih.

Jay : doc kata pregnyl ni dgn ovidrel sama aje. tp entah dia saje nk tukar pulak kali ni.tq jay

Shida: shida, hari ni hari penentuan ...waaaa... firasat kuat memyatakan tak de. tp mana lah tau miracle happens . harap harap mcm tu lah.

Post a Comment