CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

Sunday, June 19, 2011

IUI : Bulan Puasa ?

Selamat pagi.
Sekarang dah pukul 1.45 am *jam kat blog ni memang mereng sikit, jgn percaya pada dia*
Hubby sudah tidor dengan jayanya sejak setengah jam yg lepas dan saya pula tak mau tido tido jugak.Dah puas mengira kambing biri biri tapi nampaknya kambing pun dah tido dan saya masih berjaga.

Mula lah membelek belek calendar di Handphone...

Hari ini dah seminggu period lewat dan pagi tadi dah test pregnancy, tapi seperti biasa lah kan, negative aje. Sampai saya mula berpikir memang test stick ni telah di "program" untuk kasi result negative aje gamaknya. Dah setahun lebih kawin dan dah dekat 100 pregnancy test saya buat kot. Dulu nya masa baru baru kawin lagi lah tergedik gedik ingat boleh pregnant cepat kan. Asalkan pegi Pharmacy beli brg aje, mesti nak angkut pregnancy test kdg kdg sampai 5 / 6 stick sekali beli *buat stok lah katakan*. boleh kata tiap minggu try ni sebab masa tu sgt naive, tak tahu kitaran aliran period sgt, main bedal aje. Maka banyaklah Watson dan Guardian dapat makan duit saya, tak ketinggalan juga Farmasi Nyonya kat Ipoh ni.Ok dah melalut....kembali kepada track asal.;

Sepatutnya saya ke klinik hari ni utk amik ubat kasi period keluar tetapi al maklum lah busy mengalahkan Najib, jadi melepas lah nk ke klinik.esok aje lah. Check dan belek calander ni, saya maybe akan period hujung minggu depan dan IUI, InsyaAllah akan berlangsung pada 7 hb July 2011.IUI pertama tak de problem lah; tetapi IUI kedua ni kalau period on time next cycle, akan jatuh pada 5 hb August 2011 ...tapi kan dah bulan puasa. Boleh ke IUI pada bulan puasa? Dah bincang ngan hubby tadi sebelum dia tido, dia pun konpius, maybe tak boleh sbb istilahnya sama mcm make love di waktu siang di bulan puasa, tapi kalau suh doc buat malam boleh kan?*macam lah doctor tak de keje lain kan nk melayan aku sesaje* Belum lagi tanya doctor, maybe kawan kawan boleh tolong.

Kalau tak boleh IUI kali kedua ni, kena tunggu ajelah after raya 17 September 2011.

Ok..maybe after this boleh tido, jeles nengok org sebelah dengkur, kite pun nak join...tata and good night

MyPrecious:eventhoughyouarenothereyet,mummyanddaddythinkofyoualways:

4 comments:

chinta... said...

singgah cni...buat iui di bulan puasa ye...semoga berjaya erk...

Lady Mira said...

setahu mira, kalau waktu siang mmg tak leh buat la iui time bulan puasa. malam of course no hal tp hospital/klinik tu buat ker iui time malam? biasa private tak kesah kot tp if klinik/hospital kerajaan, bulan puasa, fertility treatment akan distopkan.

Azizah a.k.a N.a.z said...

salam perkenalan..
IUI bulan puasa???
kalo di hukm, diorg x buat.. sbb puasa kan?
semoga berjaya..

AiniQMY said...

siang takleh..malam boleh...kihkihkih buat laa malam..g doc private, suh die buat lepas bukak posa lah....

Post a Comment