CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

Tuesday, March 6, 2012

IUI 3

Lupa sangat nak update pasal IUI kali ni..*ampun ampun*  hihihi :-)

1 Mac 2012 : Seperti biasa hantar sperm pegi lab at around 8.30 am. Lepas tu ronda ronda kat mall kejap. Duk tunggu lab call, tak call pun.Maybe tak siap lagi. So kami pun balik rumah.

Sampai rumah dah dekat kul 12.30. Pelik kenapa lab tak call, so kami pun call clinic. Rupenye dah siap lama, lab lupe call.cehh!

Terus bergegas ke klinik. Doc suh cepat sebab dia dah nak kluar. Dua kali IUI yang lepas memang mudah. Senang aje nak masuk. Kali ni ape ke ujian yang datang, susah pulak.. dah macam macam alat masuk, tak mau jugak jumpa pintu rahim tu..gamaknya dia main cak cak kot. Sampai bleeding skit lah. Sakit tu memang sakit, tapi sakit lagi bile tengok besi doc yang panjang tu, ni kalu masuk mau cucuk sampai ke perut ni. Ngilu dan seriyau lah. So saya amik keputusan pejam mata aje. At last (lepas dikobek kobek) doc kata "hah, dah ok"..fuhhhh legaaa.

Lepas di "injek" as usual baring with bontot atas bantal sampai 20 minit. Baca Doa Nabi Zakaria dan Surah Al Anbiya 21:89. Tak habis habis berdoa..Harap di makbulkan kali ni..Amin.

Kami tak meletak harapan tinggi pun IUI kali ni. Anggap ajelah sama macam IUI yang lepas lepas tu. Oh ya, lupe nak cerita pasal cramping. Dalam pukul 3 lebih saya dah start cramping. Kali ni saya saya tak mau layan cramping tu..saya jumpa satu cara nak hilangkan dan so far, berkesan. Masa tgh sakit tu, gagahkan diri duduk kat toilet bowl dan cube untuk buang air besar. Lepas buang air besar tu terus hilang...kihkihkih...it works for me, tak tau pulak untuk orang lain mcm mana.

Semalam lepas bersama, entah ape hal cramping balik. Sampai kena letak balm dan urut urut skit lah. Sampai ke hari ni rasa sakit lagi. Kalau tak baik jugak esok, saya nak g klinik..tapi rasanya tak de ape yang harus dibimbangkan kot. Maybe muscle cramp saja.

Ada beberapa orang cakap, tak yah nak pakai injek injek ni smua, cube secara natural aje dulu. Memang ... sape dlm dunia ni yang saje saje suka nak injek injek, suka suka nak bazir duit, bazir masa, sakit sana sakit sini, hidup tertekan. Sape yang nak? of course tak de sape nak. Mungkin ada orang dapat mengandung dengan mudah, malam pertama dah lekat, bunting pelamin ek orang panggil. Kebanyakkan orang mengandung within 6 months of marriage. Tapi saya bukan kebanyakkan orang. Saya juga nak (jika) anak yang saya lahirkan datang dari hubungan cinta suami isteri bukan dengan proses IUI, IVF, ICSI ke. Saya juga nak telur saya keluar dengan sendiri macam orang lain. Tak perlu nak amik Gonal F ke Clomid ke. Tapi ini jalan yang Allah SWT tentukan buat saya. Takkan saya nak duduk dan terima sedangkan saya tau saya bermasaalah.

So, I dont wanna give a damn to what people think I should do. Bukan saya mintak duit dekat dia pun, bukan saya suh dia yang kena injek, bukan saya pinjam uterus dia pun. sekian.

6 comments:

Sizuka said...

Semoga berjaya.. InsyaAllah..

♥ ROS ♥ said...

Kita berusaha kak.. Jgn endah kata org.. Diorg ni mmg xfaham perasaan kita... Sapa yg xnk anak kan? Sabar ye kak.. Semoga bjaya... Insyaallah..amin...

Mom To be said...

sape yg ade n mngalami perkara yg same yg faham...i pun org duk ckp, xyahla wat ICSI FET..wat secara normal...if boleh,dah lame mmg nk wat scr normal..sape nk suntik2 pahi2, pastu kna 2WW,pastu sape sngup cube sekali lg bile gagal yg pertama...tp we have to! kite tau chances utk preggy normal nipis,so kite usaha cara lain..tp org lain xfhm...i nak wat FET ni pun, ade je org ckp2..kite cume minx moral support, doa...xmintak pun org sponsor duit ke ape...

Little world said...

ala.. biaq laa orang lain kata per pon....bukan kita minta tolong dier..
Macam mana pon yang PENTING kita usaha .. bukan goyang kaki... Btol tak?

CHaiyoKKK.. MOga Berjaya kali Nie >.. amin!!!

sweet tooth said...

Praying for u dear... Good Luck!

ummi zahra said...

semoga berjaya!
Saya pun baru selesai iui kali pertama pada 6 okt yg lepas..

Post a Comment