CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

Monday, August 22, 2011

happy

Assalamualaikum...

Sambil meneman hubby tengok TV terdetik pulak di hati nak tulis blog.

Semalam ada satu berita gembira. Ermm...bagi saya gembira lah, tapi mungkin berita biasa bagi ramai orang

Tak sangka period bulan ni tepat 29 hari. Seronoknya tak terkata macam la awak tu pregnant

Apa pun saya sangat bersyukur kerana tanpa ubat saya mampu "menghasilkan" cycle yang normal. yippie !!

Selalunya cycle takkan dapat 28 @ 29 hari kecuali kalau ambil Clomid. Ini dah kira hasil yang membanggakan

Harapan supaya bulan bulan seterusnya pun macam ni

Walaupun tiada berita gembira yang di nantikan, saya sudah amat bersyukur

Dulu, saya amat risau mengenangkan raya yang nak dekat ni. Saya beraya hanya 2 hari sahaja, walaupun sekejap, bagi saya ujian yang akan saya tempuhi hari raya ni besar. Al maklumlah, berjumpa adik beradik, saudara mara, kawan kawan.

Tapi Allah itu maha mengetahui, seandainya di uji kite dengan sesuatu, sudah tentu DIA tahu kite boleh menerima dan menahan nya. Sudah tentu kite mampu mencari penyelesaian untuk setiap masaalah yang menimpa kita.

Beberapa hari lalu, dengan satu insiden, saya sedar apa yang di depan mata saya, mampu saya hadapi dengan begitu tenang. Tak sangka pulak begitu mudah saya menerimanya. Besar nya kekuatan yang Allah beri. Alhamdulillah.

Ape pun sangat happy dengan kedua dua pencapaian ...hehehe ;)

6 comments:

Mrs.ShiZni said...

Waaa....bagusnye. Sebahagian impian kebanyakan dari "kita" yang istimewa ni termasuklah saya. Doakan saya juga ye.

Aini Qamariah said...

bagus2! semakin normal..berusaha gigih!! :D

one BABY-step at a time said...

Shida, alhamdulillah ...mcm mana boleh jadi elok entah.eh, emy pun nak start minum anmum. Shida mcm mana after minum?

Aini; yeay,,

Mrs.ShiZni said...

Alhamdulillah. Start minum tu masa sblm start cycle baru ni. So kena tunggu lah cycle ni camana tengok, mana tau kot2 miracle kat saya plak. Try la Emy tapi beli yang coklat tau! Yg vanilla ni kalau campur madu sket baru okay...hikhik...kelembuan.

jayblabbers said...

Congratulations!!! ini satu pencapaian! sng nak kira cycle day kalau period kembali normal :D happy for u! having a normal cycle pun satu achievement, towards TTC kan ;) aku tahun ini, tak ovulate, dan tak period on my own. :-| aku period baru 3 kali tahun ini, tiga2 sbb pills. hai....bulan lps puasa penuh. dah 3bln since my last period. huhuhuhu sadis.

christine chin said...

hhi...jz nak tanya if on clomid period akan jadi ok ker kalau period irregular??

Post a Comment